ZO WOON JE AAN PORSELEINHAVEN

Het licht en de reflectie vanaf het water zorgen op elk moment van de dag voor een speciale sfeer in huis. Je geniet vanuit je pakhuis, herenhuis of appartement van het schilderachtige uitzicht over de haven. En je wandelt zo naar de winkels en horeca om de hoek. Voor de deur strijk je neer op het terras, stap je aan boord of duik je in het water van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit is wonen aan Porseleinhaven.

porseleinhaven-loosdrecht

Architectuur met karakter

‘Een eigenzinnig en niet te braaf nieuw dorpscentrum met een traditionele bouwstijl die voor karakter zorgt.’ Zo typeert architect Jos van Eldonk de pakhuizen en appartementen die hij heeft ontworpen voor Porseleinhaven.

Op de plek waar ooit een porseleinfabriek stond, verrijst het nieuwe dorpshart van Oud-Loosdrecht. In de verte doet de uitstraling denken aan grachtenpanden. Niet strak en eenvormig, maar afwisselend en karakteristiek. Een gezellige dorpskern vraagt immers om herkenbare bouwstijl en niet om strakke nieuwbouw.

Lees meer over de architectuur →

Ontmoet elkaar

Porseleinhaven is niet alleen een unieke plek om te wonen, maar ook een geweldige ontmoetingsplek en werkplek, met de haven voor de deur. Op de begane grond van de appartementen is plaats voor kantoren, winkels of horeca, net als op de begane grond van de herenhuizen aan de dijk (type C) en herenhuis bouwnummer 16 aan de haven. Wil je een winkel, atelier, kleinschalige horeca of praktijk aan huis? Dat kan dus in een van deze herenhuizen.

Zo wordt het nieuwe centrum nóg dynamischer, met een goede mix van horecagelegenheden. Cafés waar ze precies weten hoe jij je koffie drinkt en restaurants om uitgebreid te lunchen, borrelen en dineren.

Porseleinhaven in beeld

René Koster is fotograaf en heeft een indrukwekkend portfolio. Van portretten, reizen en landschappen. Zo werkte hij onder andere voor National Geographic. Hij komt ook graag in het gebied rond de Loosdrechtse Plassen, daarom vroegen wij hem om de omgeving rond Porseleinhaven vast te leggen. Hieronder een greep uit de prachtige serie. Klik hier om de volledige collage te bekijken. Een interview met René Koster lees je in ons blog.

Woningen

In Porseleinhaven komen unieke pakhuizen, appartementen en herenhuizen. De unieke pakhuizen hebben een prachtig dakterras met uitzicht op de haven en de Loosdrechtse plassen. 

Ook de twee appartementengebouwen zijn gelegen rondom de haven. Het complex in fase 1, dat al aan de haven staat, telt 7 ruime appartementen. Aan de andere kant van het water komt een tweede karakteristiek appartementengebouw, met 7 appartementen en een balkon aan de haven.

Meer over de woningen »

porseleinhaven-loosdrecht

Kwaliteit en luxe

Zowel de pakhuizen, herenhuizen als appartementen zijn duurzaam afgewerkt met onderhoudsarme gevels en kozijnen. De kozijnen zijn van hoge kwaliteit kunststof met een houtnerf, voor een prachtige rustieke uitstraling.

De badkamer en toiletten krijgen luxe, grote tegels en sanitair van Villeroy & Boch en Grohe kranen.

Duurzaam en slim

In de herenhuizen en appartementen die in ontwikkeling zijn, wordt warmte opgewekt middels een warmtepomp met bodembron. Met deze warmtepomp kunnen de woningen ook worden gekoeld via de vloer. Vanzelfsprekend worden deze woningen gasloos gebouwd en op de daken van de pakhuizen liggen zonnepanelen.

In alle woningen is gekozen voor een SlimWonen Installatie. Hiermee bedien je via je tablet of smartphone, ook op afstand, je lampen, verwarming en stopcontacten.

Lees meer over slim en duurzaam wonen »

Wil je meer weten?

Heb je vragen over Porseleinhaven? Stuur dan een mail naar info@porseleinhaven.nl. Je kunt ook bellen met Gerda Kosmeier via 06-55767373 of vul het onderstaande formulier in en we sturen alle informatie, zoals de brochure en de prijslijst, naar je toe.

Selecteer...Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.